Kisoja tekemässä, koronaa varomassa

Kisoja tekemässä, koronaa varomassa

Tällä viikolla olemme kuulleet kesän suurten leirien peruuntumisista. Myös alkuvuoden kisakohokohdat Riekon kiepaus ja Tervaus 2020 ovat jääneet koronaviruksen takia järjestämättä. Katse suuntautuu siis väistämättä syksyyn. Lokakuussa häämöttävät syksyn suomenmestaruudet, vuoden varsinainen Käännekohta.

Aivan ennalleen korona ei ole meitäkään ole jättänyt. Olemme muun muassa

  • siirtynyt etäkokouksiin enemmän tai vähemmän hyvällä menestyksellä
  • päättäneet testata tehtäviä porukalla maastossa vähän myöhemmin
  • jättäneet välistä kisakeskusekskursiot
  • laiskotelleet (ihan vähän vain).

Seuraamme jatkuvasti sekä Suomen Partiolaisten ohjeistuksia sekä valtionhallinnon myyriemme Tinden ja Sannin välityksellä yleisiä koronaviruslinjauksia ja -ohjeita. Mikäli tilanne vaikuttaa syksyn kannalta huolestuttavalta, perustamme kesällä koronaryhmän keksimään keinoja kisojen järjestämiseksi mahdollisesta poikkeustilasta huolimatta.

Jos sinäkin istut kotona toimettomana ja kaipaisit jotain säpinää, tule mukaan tekemään Käännekohtaa! Nyt etänä, myöhemmin ihan paikan päällä!

Mukaan tekijäksi

9 kuukautta kisoihin – missä mennään?

9 kuukautta kisoihin – missä mennään?

Joulukuun alku tarkoittaa sitä, että Käännekohtaan on enää 9 kuukautta. Vaikka se tuntuukin vielä pitkältä ajalta, on järjestelytoimikunta ehtinyt valmistella kisoja jo hyvän tovin, ja puuhastelu jatkuu tarmokkaasti aina kisaviikonloppuun asti.

Vaikka kisoista ei voi etukäteen turhan paljon paljastaa, kiinnostuneille kerrottakoon, missä kisan tekeminen etenee:

  • Nerokkaita tehtäväideoita on ideoitu yllin kyllin – ainut haaste on valita mielenkiintoisimmat ja toteutuskelpoisimmat, mutta tehtäväpäälliköt jatkavat haasteen taklaamista yhdessä rastipäällikköehdokkaiden kanssa. Myös rastipäälliköitä on löytynyt ja pestauksia suoritetaan, jippii!
  • Ratakuvioiden ja maanomistajien lupa-asioiden tiimoilta on saatu onnistumisia aikaan
  • Tilannekeskus suunnittelee suuria, ja etsii kalenterista tilaa larppaukselle
  • Ensimmäiset kisa-ilmoittautumiset on vastaanotettu!

JTMK jatkaa aherrusta vielä pikkujoulujen merkeissä, ja siirtyy sitten joulun viettoon. Lisää kuulumisia siis keväällä! Sitä odotellessa voit seurata meitä Facebook-tapahtumassa ja Instagramissa @kaannekohta2020.

Psst! Tekijäksi Käännekohtaan?

Kohti syksyä 2020

Kohti syksyä 2020

Tänä viikonloppuna kisattiin suomenmestaruuksista Imatran tähtien alla. Onnea voittajille ja muuten vain itsensä ylittäneille!

Partiotaitokisat jättävät aina jälkensä. Keskimääräisellä vartiolla fiilis kisakeskukseen päästessä on jotain “ei-ikinä-enää” -ajatusten ja “miksi-me-oltiin-näin-hulluja” -olon välillä. Suihkun jälkeen katsotaan kuitenkin porukalla, mistä löytyisi seuraavat kisat.

No, seuraavat syyssuomenmestaruudet löytyvät tietenkin Kiljavalta Käännekohdasta! Jotta elämä olisi mahdollisimman helppoa, voitkin ilmoittaa oman kisavartiosi mukaan heti nyt. Ja jos vallitseva tunnelma on vielä siellä “ei-ikinä-enää” -maastossa, niin harkinta-aikaa on onneksi 30.8.2020 asti.

Kun kisoja alettiin suunnitella viime tammikuussa, totesi tehtäväpäällikkö Maaria, että “Tehdään kaikki niin hyvin, että kisasta jää mieleen vain hyvät tehtävät.” Tähän me aiotaankin pyrkiä! Reseptin salaisuuksina on muutama kisakonkari, jokunen noviisi, kisaviikonlopun palvelupolut, tilannejohtamisen työkalut, insinööritehtäviä, ei-insinööritehtäviä, ratamestarin erikoinen, kutkuttavan hyvä teema ja iskevä nimi. Ainakin.

Meillä onkin nyt ilo toivottaa sinut tervetulleeksi Käännekohtaan 3.-4.10.2020, kisaamaan tai kisoja tekemään! Nimi johtaa juurensa ajatukseen siitä, että uudet käänteet ja yllätykset eivät ole aina pelkkiä negatiivisia uhkakuvia, siis kriisejä. Kriisi on ennen kaikkea käännekohta, ja riippuen meidän toiminnastamme se johtaa joko hyvään tai huonoon lopputulokseen. Vähän kuin partiotaitokisoissa yleensäkin.

Käännekohta 2020 kisakutsu Mukaan tekijäksi?